General, ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ, Σωματική διάπλαση

Πόσο απαραίτητα είναι τα Συμπληρώματα Διατροφής;

Ο σύγχρονος εργαζόμενος επιβιώνει  και καλείται να διατηρεί σε εγρήγορση το σώμα και το πνεύμα του ταυτόχρονα, για να μπορεί να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που διαμορφώνονται.

Οι επεξεργασμένες τροφές που καταναλώνουμε συχνά, η κακή πέψη, ο κακός συνδυασμός κάποιων τροφών που αποτρέπουν την απορρόφηση θρεπτικών συστατικών, τα φάρμακα, ο αποκλεισμός κάποιων διατροφικών ομάδων και η δίαιτα είναι μερικοί παράγοντες που μας οδηγούν να μην λαμβάνουμε σωστά όλα τα θρεπτικά συστατικά που θα έπρεπε

Τα απαραίτητα συμπληρώματα είναι :

Οι βιταμίνες Β, είναι γνωστές και ως “Βιταμίνες κατά του Στρες”. Οι βιταμίνες αυτές, είναι σημαντικές για έναν υγιή μεταβολισμό και χρειάζονται προκειμμένου να μεταβολίσουμε σωστά το φαγητό σε ενέργεια. Συχνά συνδέονται με την αντιμετώπιση του στρες καθώς παίζουν σημαντικό ρόλο στο νευρικό μας σύστημα. Οι βιταμίνες Β είναι υδατοδιαλυτές, άρα δεν αποθηκεύονται στο σώμα. Το στρες μας οδηγεί να αποβάλλουν τις βιταμίνες ακόμα πιο γρήγορα. Είναι σημαντικές για την ενέργεια, τη διάθεση, τον ύπνο, το νευρικό σύστημα, την αποξίνωση, την πέψη, την καρδιακή υγεία και ακόμα περισσότερα.

Whey protein παράγεται από το αγελαδινό γάλα (μια φυσική και υψηλής ποιότητας πηγή πρωτεΐνης)  και περιέχει τα ίδια (18) αμινοξέα με τα αυγά.  Για πολλά χρόνια η πρωτεΐνη ορού γάλακτος ήταν ένα μυστικό, γνωστό μόνο σε μια ελίτ αθλητικών και ιατρικών ομάδων που επιδίωκαν υψηλούς  στόχους για την υγεία και την απόδοση των αθλητών τους. Στις μέρες μας, είναι πιο διαδεδομένη, αλλά τελικά πόσο καλά την γνωρίζουν οι  Ευρωπαίοι καταναλωτές;

H EWPA διεξήγαγε την έρευνα σε 7396 ενηλίκους από οκτώ (8) ευρωπαϊκές χώρες (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιρλανδία, Ολλανδία, Ισπανία,  Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία και Σουηδία) με στόχο να κατανοήσουν όλοι (καταναλωτές. κατασκευαστές, έμποροι, φορείς, σωματεία, κλπ) τις απόψεις και συνήθειες των καταναλωτών, όσον αφορά την άσκηση, την διατροφή και τα οφέλη από τη λήψη πρωτεΐνης

Οι άνθρωποι χρειάζονται αρκετή πρωτεΐνη στη διατροφή τους, διότι παρέχει απαραίτητα αμινοξέα που το σώμα μας δεν μπορεί να συνθέσει από μόνο του. Παρέχουν, μάλιστα, τα βασικά δομικά στοιχεία που χρησιμοποιούνται για την διατήρηση των μυών, των οστών, του δέρματος και άλλων ιστών σε καλή κατάσταση και παράλληλα απελευθερώνουν μια σειρά από ζωτικής σημασίας ένζυμα και ορμόνες.

Η γλουταμίνη είναι το πιο άφθονο ελεύθερο αμινοξύ στο σώμα μας, παράγεται στους μύες και διανέμεται από το αίμα στα όργανα που την χρειάζονται. Μπορεί να βοηθήσει τη λειτουργία του εντέρου, το ανοσοποιητικό σύστημα και άλλες βασικές διεργασίες στο σώμα, ειδικά σε περιόδους στρες. Είναι σημαντική για την παροχή «καυσίμων» (άζωτο και άνθρακα) σε πολλά διαφορετικά κύτταρα του οργανισμού, καθώς επίσης και για την παραγωγή άλλων σημαντικών στοιχείων στο σώμα, όπως άλλα αμινοξέα – τα δομικά στοιχεία των πρωτεϊνών – και γλυκόζη.

ένα απο τα ποιο σημαντικά συμπληρώματα είναι η L-Glutamine για την ανάρρωση και την αποκατάσταση μετά απο έντονες προπονήσεις

και για την διόρθωση του μυικού συστήματος απο της ζημιές τον μυικών αντιστάσεων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *